Fernisering - Joan Berg & Morten Funder - AFLYST

Fernisering - Joan Berg & Morten Funder - AFLYST


# Nyheder
Udgivet tirsdag d. 10. marts 2020, kl. 14:34

Ferniseringen er aflyst. Vi arbejder på en ny dato.I vores samarbejde med kunstforeningen HUMLEN byder vi velkommen til fernisering. Det er tekstil-kunstner Joan Berg og fotokunstner Morten Funder der udstiller i Sognegården. Vi byder på et lille glas.
Joan Berg:

Jeg arbejder i dag udelukkende som tekstilkunstner. Min viden om de materialer jeg benytter til mine værker, er bl.a. fra min baggrund som pædagog, filter og dameskrædder.

I mine uddannelser fik jeg bl.a. kendskab til og afprøvet teknikker som tryk på stof, kartning/spinding af uld til garn, plantefarvning af uld og garn, filtning af uld og broderi på filtet uld, og på skrædderværkstedet blev min viden om forskellige tekstiler, snit, design og farve-/stil kendskab anvendt.

Det var for mig meget spændende og givende, at kunne arbejde på denne måde, og det har givet mig den store indsigt og viden, jeg i dag bruger som tekstilkunstner.

Jeg håndfilter tørklæder, sjaler og ponchoer i lækker blød australsk merinould, silke og bomuldsgaze efter en teknik, der hedder Nuno-filt.

Mine ruminstallationer er bl.a. lange stofbaner fremstillet i Eco-print teknik, strikkede objekter i metaltråd eller plasticsnøre og filtede frit hængende objekter.

Mine værker kan ses i Galleri Berg-Funder, Galleri Almagra, Andalusien og de kunstudstillinger jeg deltager på.

 


Morten Funder

Jeg arbejder med fotokunst på en anderledes og spændende måde, og skaber et billedunivers af drømme og stemninger baseret på fotos fra naturen, men digitalt bearbejdede og transformerede til særegne fantasifulde verdener.

Jeg har haft et kamera ved hånden siden barnsben, hvor jeg voksede op i et hjem fyldt med musik. Jeg har som ung fremkaldt egne s/h billeder i mørkekammer, jeg har lavet en kort 8 mm smalfilm om at bo i kollektiv, og gennem livet har jeg altid beskæftiget mig med kunst under en eller anden form. Efter 40 års ansættelse i it-brancen er jeg i dag selvstændig kunstner på fuld tid, it og foto er blevet forenet, og disse to discipliner danner således grundlag for min kunst i dag.

Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen, skriver bl.a. … Resultatet er usædvanligt smukt. Morten Funders fotografier har noget drømmeagtigt over sig. Som i drømme genkender vi konkrete steder og landskaber, men det hele er revet ud af konteksten i en magisk verden, hvor alt kan ske. Tid og sted er ikke længere logisk bygget op. Med sin collageteknik arbejder Morten Funder næsten som en maler. Det naturalistiske billede brydes op til fordel for rene kompositoriske og farvemæssige overvejelser…

Jeg har gennem de sidste 14 år deltaget på langt over 100 udstillinger og messer i Danmark og udlandet, mine værker er blevet antaget på censurerede udstillinger, og jeg har i fotoklubber afholdt flere foredrag om min kunst.

Sammen med min hustru, tekstilkunstner Joan Berg, etablerede vi sidste år Galleri Berg-Funder på vores adresse, hvor vi udstiller og sælger vores kunst.