Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Flyttet - Fernisering Erik Jørgensen og Michael Grønlund

AUG
21

Flyttet - Fernisering Erik Jørgensen og Michael Grønlund


Søndag d. 21. august 2022, Kl. 11:00 til kl. 13:00
Ansgarkirken, Hovedgaden 369, 2640 Hedehusene
Flyttet - Fernisering Erik Jørgensen og Michael Grønlund

***FERNISERING ER FLYTTET - NY DATO FØLGER***

I samarbejde med Kunstforeningen Humlen indbyder Ansgarkirken til fernisering efter dagens gudstjeneste. Kirken byder på et glas, og kunstnerne fortæller lidt om deres værker. Alle er velkomne til at møde to spændende kunstnere og deres kunst:

Erik Jørgensen

FOTOGRAFISKE FIKTIONER

I august og september viser fotografen Erik Jørgensen sine fotografiske værker i Kunstforeningen Humlen.

Erik Jørgensen arbejder hovedsageligt med det, som han kalder fotografisk fiktion. Fotografisk fiktion ligger i spændingsfeltet mellem fiktion og virkelighed. Ved digitalt at kombinere elementer fra flere forskellige billeder kan der skabes en fiktion. Der skabes en ny virkelighed, som aldrig har eksisteret, og som heller aldrig kommer til det.

Fiktionen kan også komme til udtryk på andre måder. Således arbejder Erik Jørgensen med enkeltbilleder, som bearbejdes på en sådan måde, at de kommer til at fremstå som sort/hvid grafik.

Det er et helt ufravigeligt princip for Erik Jørgensen, at han udelukkende arbejder med egne fotografier, når han laver sine fiktioner. Han henter ikke billeder fra nettet eller låner hos andre. Udgangspunktet er fotografisk realisme. Resultatet er fotografisk fiktion.

Erik Jørgensen har arbejdet med fotografiet på denne måde i mange år og har udstillet mange steder i ind- og udland, bl.a. på gallerier i Oslo, Berlin og Paris.

 
www.erikjorgensenfoto.dk
Michael Grønlund


Med sin kunst hængende over hele verden og mange udstillinger bag sig, er Michael Grønlund en garvet og veletableret kunstner. Han er meget aktiv i kunstverdenen, både som udstillingsarrangør og event mager og er ligeledes meget efterspurgt som udstiller både i Danmark og udlandet. Billederne er stadig meget farverige. Men hvor det abstrakt ekspressionistiske udtryk tidligere var helt i fokus og ansigter og skikkelser var gemt i farvelagene, så er det nu trængt i baggrunden til fordel for et mere figurativt udtryk. Dog spiller ekspressionismen stadig en stor rolle i billederne og giver dem liv og spænding. Man bliver fanget ind af det helt umiddelbare og dragende motiv med de fascinerende farver, og når man kommer tættere på, opdager man, at de ekspressive farvelag har endnu et lag at byde på.

Med den mere figurative stil får Michael nu mulighed for at give sine meninger til kende og komme med sine statements i forhold til den verden der omgiver ham. En mulighed tid med de fuldt abstrakte billeder. Han har gennem sin lange karriere taget flere stilistiske spring, som har udfordrede ham både kreativt og personligt. Men som alle ved, så er det ude på kanten at men virkelig lærer noget om det medie man arbejder med og om sig selv. 

Grafisk designer på Akademiet for fri og merkantil kunst. Er blevet undervist af Otto Frello og H. C. Rylander.