Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert Mads Granum Kvintet

NOV
01

Koncert Mads Granum Kvintet


Tirsdag d. 1. november 2022, kl. 19:30
Ansgarkirken, Hovedgaden 369, 2640 Hedehusene
Fri Entré
Koncert Mads Granum Kvintet

Mads Granum er vokset op med både klassisk og rytmisk musik og begyndte allerede som teenager at spille og afløse for sin far, som også var organist. I 1997 blev han færdig som pianist fra det legendariske Musikkonservatorium 'Berklee College of Music' i USA. Han vendte derefter hjem til Danmark, hvor han sidenhen uddannede sig som organist på Sjællands Kirkemusikskole i Roskilde. 

Udover sit arbejde som organist i Lindevang Kirke på Frederiksberg, pianist og korleder er Mads Granum en meget dygtig komponist. Han formår at kombinere det klassiske og rytmiske tonesprog til f.eks. nye rytmiske orgelpræludier eller jazzinspirerede melodier, som danner fundament for mange af vores nyeste salmer, som f.eks. dåbssalmen: 'Med favnen fuld af kærlighed'. Hans seneste udgivelse, skrevet i samarbejde med digteren Lisbeth Smedegaard Andersen, 'Du spø'r mig om håbet', har vi også brugt her i kirken.

Salmen eller sangen skrev de to til sangkonkurrencen i anledningen af 100 års jubilæet for Folkekirkens Nødhjælp her tidligere på året. Det blev den sang, der vandt. 'Du spør mig om håbet' har en utrolig stærk tekst. Man kan ikke synge den uden at blive dybt berørt, specielt ikke i denne tid. 

Mads Granum har selv beskrevet hans forhold til denne sang, og sætter måske samtidig ord på den drivkraft, der ligger bag hans musik. Han siger sådan her: 

'For mig er håbet - og troen på, at vi kan gøre en forskel - en vigtig drivkraft til handling i den ydre fysiske verden. Men det er også et helt essentielt element i vores indre liv. Uden håbet kommer afmagten og ligegyldigheden til at dominere. Så bliver livet en nedadgående spiral, hvor vi lader stå til, i stedet for en opadgående spiral hvor vi rækker ud, og bliver den bedst mulige udgave af os selv.' 

Mads Granum har spillet over 200 kirkekoncerter med sin kvintet og turnerer over hele landet med sine nye salmer og kompositioner. Han har udgivet 4 jazzalbum i eget navn og er desuden fast pianist for bl.a. Thomas Eje. Han har også spillet for et hav af andre navne som f.eks. Michala Petri, Per Nielsen, Louise Fribo, Marie Carmen Koppel, Julie Berthelsen, Alberte, Stig Rossen, Kim Sjøgren, Tivolis Promenadeorkester, Radioens Underholdningsorkester og m.fl 

Så med andre ord: GLÆÆÆD JER! Det kan kun blive godt.

 - Fri Entré -

Der bliver efterfølgende serveret en lille forfriskning i våbenhuset.